Procházková a Kotschová nepostúpili, v tíme vládne sklamanie

11.02.2014 Celý región

Červená Poľana 11. februára (TASR) - Slovenské bežkyne na lyžiach Alena Procházková a Daniela Kotschová nepostúpili na ZOH v Soči z kvalifikácie šprintu voľnou technikou do štvrťfinále.

Procházková obsadila v konkurencii 67 štartujúcich na 1,3 km dlhej trati časom 2:41,95 min až 39. miesto so stratou 9,88 s na najrýchlejšiu Nórku Maiken Caspersenovú Fallovú. Nenadviazala tak na svoje predchádzajúce vystúpenia na olympiáde - na ZOH 2006 v Turíne (23. miesto) i ZOH 2010 vo Vancouveri (18.) sa vždy prebojovala do vyraďovacích bojov. Na postup do štvrťfinále chýbalo 29-ročnej reprezentantke 1,78 s.

"Veľké sklamanie," povedala pre TASR po nevydarenom vystúpení vo svojej najobľúbenejšej disciplíne Procházková. "Počasie nám nehralo do karát, zmenili sa podmienky a náš malý tím nemôže tak rýchlo na to reagovať. Bolo to ťažké, na trať nás pustili až hodinu pred štartom, neskoro doniesli soľ..."

Smútok netajil ani Procházkovej kouč Ján Valuška: "Sme sklamaní, bola to naša hlavná disciplína. Na poslednú chvíľu upravovali trať a my sme zle pripravili lyže. Nebolo to ani tak v mazaní, ako v štruktúre, ale Alenin výkon nebol optimálny."

Kotschová pri svojej olympijskej premiére skončila v kvalifikácii časom 2:49,81 na 55. mieste. "V podstate sa mi nešlo zle. Mala som štartové číslo 58, čo ukazovalo, kde som asi mohla skončiť a posunula som sa o tri miesta. Malý pokrok tam bol, ale žiadne prekvapenie sa nekonalo. Taký lepší priemer," uviedla 28-ročná Kotschová.

Elimináciu ovládla Nórka Fallová časom 2:32,07 pred Slovinkou Katjou Višnarovou (+0,40) a svojou krajankou Marit Björgenovou (+1,10).
 

Vyberte región